Παραδοσιακός Οικισμός Μαργαρίτες

Ο παραδοσιακός οικισμός των Αγγειοπλαστών και των Καλλιτεχνών, ευρύτερα γνωστός για την αρχιτεκτονική του, και τα πανέμορφα φαράγγια.

Απολαύσετε το περπάτημα στα δρομάκια του χωριού, επισκεφθείτε τις παλιές βυζαντινές εκκλησίες, ανεβείτε στο μοναστήρι και κάνετε στάση για καφέ, αναψυκτικό ή τσικουδιά σε κάποια από τις πλατείες.
Ρεμβάστε, δείτε τη θάλασσα, και φάτε σε μία από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού.

Φυσικά επισκεφτείτε τα πάρα πολλά εργαστήρια αγγειοπλαστικής, δείτε τους καλλιτέχνες της πανάρχαιας τέχνης του πηλού την ώρα της δημιουργίας, δημιουργείστε με τη βοήθεια του παλιού ποδοκίνητου τροχού, το δικό σας έργο αγγειοπλαστικής, αγοράστε κεραμικά για το σπίτι σας.

Από την κεντρική πλατεία του οικισμού περνάει το μονοπάτι Ε4.
Οι επισκέπτες μας μπορούν να κάνουν πεζοπορία διασχίζοντας το φαράγγι, που οδηγεί στην Αρχαία Ελεύθερνα. Επισκεφτείτε την ελληνιστική Γέφυρα, τον παλιό Νερόμυλο, τους Μινωικούς τάφους κατά μήκος της διαδρομής.

Οι Δημοτικές αρχές της περιοχής έχουν σχεδιάσει πεζοπορικές διαδρομές και σας βοηθούν να ανακαλύψετε το μοναδικό φυσικό τοπίο, την πλούσια χλωρίδα με κυπαρίσσια, αγριολούλουδα, χαμηλούς θάμνους και αρωματικά φυτά της περιοχής.